Itse tehtyä tuoremakkaraa helposti! Ohjeessa ei käytetä suolia vaan tuorekelmua.
Tee itse tuoremakkaraa
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa silava veitsellä pienen pieniksi kuutioiksi ja sekoita jauhelihaan. Paahda korianterin siemeniä hetki pannulla, lisää oregano ja meirami. Jauha huhmareessa pieneksi ja lisää massan joukkoon. Raasta muskotti ja valkosipuli joukkoon. Mausta massa suolalla ja pippurilla.
- Laita massa pursotinpussiin. Ota pala tuorekelmua ja pursota massaa kelmun päälle peukalon paksuinen pötkö. Muista jättää tilaa kelmun molempiin päihin, jotta saat suljettua makkaran päät. Kääri kelmu varovasti rullalle ja sulje päät huolella.
- Laita makkarat vuokaan, jossa on vettä ja kypsennä makkarapötköjä vesihauteessa uunipellillä 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna makkaroiden jäähtyä ja poista kelmu.
- Lisää pannulle öljyä ja voita, pari salvian lehteä ja viipaloitua valkosipulinkynttä, miksei vähän chiliäkin. Paista makkaroiden pintaan kaunis väri.
Ohje Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella Saarenmaalla -kirjasta, Paasilinna.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia