
Meri-Tuuli Väntsin superherkullisissa lihapullissa mausteita lisätään isolla mitalla ja korppujauhoilla on oma erityinen merkityksensä. Lihapullat kypsennetään miedossa lämpötilassa, jolloin ne pysyvät mehevinä eikä pullista irtoa harmaata möhnää.
Reseptistä tulee lihapullia kahteen ruokaan, joten paista puolet uunipellillä ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Voit myös tehdä lihapullat ilman mausteita, jotka on listattu reseptissä erikseen.
Lue myös Meri-Tuulin vinkit lihapullien onnistumiseen:
Intialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita leipäpalat veteen likoamaan. Jos käytät korppujauhoja, älä liota niitä, mutta lisää maustemassaan ½ dl enemmän nestettä.
- Hienonna sipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota sipulit. Juuri ennen kuin sipulit ovat valmiit, lisää kaikki kuivat mausteet pannuun sipulien joukkoon.
- Kaada sipulit ja mausteet öljyineen pannusta tehosekoittimeen. Lisää vedestä puristellut leipäpalat (tai korppujauho), jugurtti, valkosipulin kynnet ja suola. Jauha hienoksi. Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti.
- Kaada maustemassa karitsan jauhelihan päälle ja sekoita. Anna vetäytyä jääkaapissa sen aikaa kun teet tomaattikastikkeen.
- Lämmitä uuni 160-asteiseksi.
- Kuumenna curryjauhetta korkeareunaisessa kasarissa 15 sekuntia tai kunnes se alkaa tuoksumaan ihanasti. Kaada perään tomaattimurskat ja valutetut kikherneet ja sekoita.
- Hauduta miedolla porinalla noin 20 minuuttia sekoitellen aina välillä. Mausta lopuksi suolalla ja kaada uunivuokaan.
- Muotoile jauhelihataikinasta kahden lusikan avulla palloja ja laske ne tomaattikastikkeeseen, paina kevyesti, jotta ne uppoavat puoleenväliin.
- Nosta vuoka uunin keskiosaan ja paahda pullia 20 minuuttia. Nosta sitten lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä 5 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä sisältä ja saaneet pintaan ruskeaa väriä.
- Tarjoa riisin tai haluamasi lisukkeen kera.
Vinkki!
Voit halutessasi maustaa tomaattikastiketta reippaammallakin kädellä tai vetää mutkia suoraksi ja käyttää esimerkiksi kaupan valmista tomaatti-pastakastiketta, mutta muista tällöin lämmittää kastike kiehuvaksi ennen vuokaan laittamista, jotta se kypsentää lihapullat nopeammin.
Eipä taida juurikaan hieno karitsanliha päästä oikeuksiinsa reseptissä olevilla maustemäärillä ja tuolla tomaattimoska määrällä? Ja sitten rypsiöljyllä paistaminen hävittää viimeisetkin karitsan makurippeet. No jokainen tekee makkarastaan mieleisensä.
Ymmärrän mitä ovat kg, dl ja tl, mutta mikä yksikkö on tölkki?
Useasti puhutaan maitotölkistä, jonka tilavuus on 0,5 - 1.75 litraa. Käytetäänkö tähän tomaattimurskaa siis puolestatoista litrasta viiteen litraan niinkuin oman maun mukaan?
Kyllä taas älyttömillä maustemäärillä pilataan ruoan maku