Paimenen paistoksen eli lihaperunasoselaatikon tekeminen itse maksaa aina vaivan.
Jauhelihaperunasoselaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon suola, voi ja maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Soseuta tasaiseksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki.
- Lisää jauheliha ja ruskista sipulin kanssa. Mausta suolalla, paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää valutetut pavut.
- Sekoita jauheliha-sipuliseos löysään perunasoseeseen munien kanssa.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Vinkki! Jos käytät papusekoitusta, tarkista, sisältääkö se valmiiksi suolaa ja mausteita.