Tomaattipiirakka on kevyt iltapala.
Tomaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunti. Painele taikina voidellun, halkaisijaltaan 26-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjalle ohut kerros pestoa ja sen päälle tuoreita basilikan- tai pinaatinlehtiä, joista on riivitty kannat pois. Levitä päälle juustopaloja. Sekoita kerma, munat, pippuri, paprikajauhe, suola ja juustoraaste. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipuli.
Levitä kermaseos piirakkapohjalle ja sen päälle keskenään sekoitetut kasvikset. Painele täytettä hieman haarukalla.
Paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jatka paistamista keskitasolla 15 minuuttia.
Anna piirakan vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Mikä on piirakan paistolämpötila?