Lohipiirakan mausteena on salaattifenkolia.
Lohipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Jauhomäärä vaihtelee vähän jauholaadun mukaan.
- Painele litteäksi, kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Voitele 24–26-senttinen piirakkavuoka.
- Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja kuullota pannulla öljyssä pehmeäksi. Leikkaa lohiviipaleet paloiksi. Sekoita kaikki täyteaineet yhteen.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita muna-kerman ainekset ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada pohjan päälle vuokaan.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 15 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia paistamisen jälkeen.
Vinkki! Piirakan voi valmistaa myös lämminsavulohesta, jota tarvitaan noin 500 g.
Myös raaka lohi sopii piiraaseen:
Poista fileestä nahka ja leikkaa lohi suikaleiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Anna maustua tunti jääkaapissa ennen leipomista.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/