Jugurttia ja munia? Kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä, maistuu totaalisen taivaalliselta. Tämä on täydellinen aamiaisruoka viikonloppuun. Katso resepti videolta.

Tuunaa rahkasta himpun verran terveellisempää ja sekoita joukkoon talkkunajauhoja. Se kannattaa, sillä talkkunassa on paljon kuituja, ja jo parista lusikallisesta saat päivässä tarvittavan annoksen.
Talkkunapöperö
Ainekset
Työvaiheet
- Soseuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
- Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin.
- Koristele kokonaisilla mustikoilla.
Tiesitkö?
- Talkkuna sisältää kauraa, ohraa, ruista ja vehnää sekä herneitä tai papuja.
- Tarkista, että ostat tavallisia talkkunajauhoja. Osa jauhoista on savunmakuisia. Savuisuus mainitaan pussin takapuolella.

Uunipuurosta riittää manteli jokaiselle ruokailijalle. Lorauta kyytipojaksi granaattiomenasoppaa.
Mantelinen ohrauunipuuro ja granaattiomenasoppa
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele uunivuoka (tilavuus 1,5–2 l) voinokareella. Mittaa vuokaan ohrasuurimot. Rouhi mantelit ja sekoita suurimoihin. Kaada joukkoon myös maito ja ripottele suola sekä kardemumma. Veistele maidon pinnalle voinokareita.
- Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sekoittele kypsennyksen alkuvaiheessa muutaman kerran.
Granaattiomenasoppa
- Kiehauta vesi, vadelmat ja sokeri.
- Siivilöi neste ja painele vadelmia kevyesti siivilän läpi. Siirrä neste takaisin kattilaan.
- Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada se ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen.
- Perkaa granaattiomenan siemenet ja lisää ne mehukeiton joukkoon. Anna mehukeiton jäähtyä.
Vinkki! Vadelmat voi jättää halutessaan kokonaisina soppaan.

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.
Menemen-pannu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
- Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuuttia niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet.
- Tee pannulle kasvisten sekaan neljä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.
Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Luumuista, myslistä, terveellisestä taatelikinuskista ja raikkaasta jugurtista syntyy yhdessä maukas kerrosherkku.
Jugurttia taatelikinuskilla, lakumyslillä ja marinoiduilla luumuilla
Ainekset
Työvaiheet
Taatelikinuskikastike
- Halkaise vaniljatanko ja poista mustat siemenet tangon sisältä.
- Yhdistä ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa. Soseuta tasaisen pehmeäksi seokseksi. Lisää vettä, jos seos tuntuu paksulta.
Vinkki!
Taatelikinuski säilyy viikon ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.
Marinoidut luumut
- Halkaise luumut ja poista kivet. Laita luumut kulhoon.
- Raasta limettien kuori ja purista mehu. Laita mehu, sokeri, kaneli ja tähtianikset pieneen kattilaan ja kiehauta, kunnes sokeri sulaa. Lisää limetin kuori. Anna jäähtyä 10 minuuttia ilman kantta.
- Kaada liemi luumujen päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
Lakumysli
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kulhossa hiutaleet, siemenet, pähkinät, mantelilastut ja lakritsijauhe.
- Lämmitä pienessä kattilassa öljy, vesi ja hunaja niin, että hunaja sulaa.
- Sekoita hunaja-öljyseos mysliainesten joukkoon huolellisesti. Levitä myslisekoitus leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Kääntele välillä ja varo, ettei mysli pala. Anna jäähtyä, ja säilytä kannen alla lasipurkissa.
Vinkki!
Lakumysliä voi napostella vaikka sellaisenaan, kun tekee mieli makeaa ja rapeaa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.