
Kesäkurpitsa on helppo kasvis, sillä sitä saa kaupoista tasaisesti läpi vuoden. Jos käytät tuoretta pinaattia, höyrytä se ensin pannulla tai kattilassa.
Kesäkurpitsa-pinaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina yön yli jääkaapissa. Sulata pinaatti ja siivilöi neste pois. Raasta kesäkurpitsa. Nosta raaste siivilään ja sekoita kesäkurpitsan joukkoon suola. Painele raasteesta pois ylimääräinen neste.
- Leikkaa pekonisiivut pieniksi paloiksi ja ruskista ne pannulla. Kuutioi paprika.
- Sekoita munat ja ricotta-juusto tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valutettu pinaatti ja kesäkurpitsa. Sekoita täytteeseen myös pekoni, paprika ja juustoraaste. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja rouhittua mustapippuria.
- Kauli sulatettu voitaikina jauhotetulla työpöydällä kahdeksi ohueksi, noin 30 x 30 senttiseksi levyksi. Aseta toinen taikinalevy voidellun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta toinen taikinalevy piirakan kanneksi. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta ja painele reunat napakasti kiinni. Voit voidella pohjataikinan reunat varmuuden vuoksi munalla.
- Voitele pinta kevyesti munalla. Tee piirakan keskelle muutama pieni viilto tai pistele kanteen haarukalla reikiä, joista höyry pääsee karkaamaan paistamisen aikana.
- Paista piirakka 200 asteessa, ensin uunin alatasolla 20 minuuttia ja sen jälkeen kypsäksi keskiosassa 30–35 minuuttia. Peitä pinta paiston lopussa foliolla, jos se ruskistuu liikaa.
Vinkki! Voit korvata ricottajuuston haluamallasi tuorejuustolla tai pehmeällä vuohenjuustolla. Jos käytät tuoretta pinaattia, höyrytä se ensin pannulla tai kattilassa.