
Pieni vuoallinen härkislasagnea on uunivalmis viidessä minuutissa.
Superhelppo härkislasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Avaa härkispaketti ja lisää rasiaan 2 dl pastakastiketta ja tomaattikuutiot. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada pastakastikepurkkiin puolestaan 1 dl vettä. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele pieni 1,5 litran uunivuoka öljyllä. Kaada pohjalle vedellä laimennettu pastakastike. Asettele päälle 2 lasagnelevyä.
- Levitä päälle puolet härkistäytteestä ja kerros lasagnelevyjä. Tee toinen samanlainen kerros.
- Levitä päälle sulatejuusto. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele basilikan lehdillä, pilkotuilla miniluumutomaateilla ja tilkalla oliiviöljyä.
Ei todellakaan kypsy puolessa tunnissa, ellei tykkää syödä kovaa pastaa. Ja nestettä lisäsin kans enemmän. Ei vedä vertoja perinteiselle jauhelihalasagnelle, ei voi mitään.
Nestettä on todellakin aivan liian vähän. Lasagnelevyjen pitää perittyä kokonaan kastikkeeseen tai päällimmäiset jäävät koviksi ja juusto ei todellakaan sula muuten.
Toimiva ja hyvä perusohje. Onkohan aikaisemmat kommentoijat käyttäneet tavallista koskenlaskijasulatejuustoa, kun pitäisi käyttää koskenlaskija dippiruokaversiota. Riittävän kostea ja kypsä tuli puolessatunnissa. Käytin itse valmiiksi tulisemmin maustettua härkistä, että makua tulee lisää.
Miten tätä ohjetta sanotaan VEGEksi lehdessänne 14.1.2021 kun siinä on Koskenlaskija sulatejuustoa?? Jos haluaa tehdä tällä ohjeella vege- version, mitä Koskenlaskijan tilalle?
vege ei tarkoita vegaania
Hyvä pikalasagne, tähän reseptiin palaan aina silloin tällöin! Toimiva kombo kun varsinaiseen kokkaukseen ei ehdi panostaa hetkeä kauempaa. Välillä lisään vähän vettä jos vuoka vaikuttaa liian isolta.