
Rucolan maku on parhaimmillaan, kun lisäät sen valmiin pizzan päälle.
Gorgonzolapizza
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin tomaattikastike. Kaada kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia kannen alla. Sekoita välillä. Jäähdytä.
- Jos valmistat itse taikinan, lisää kuivahiiva, suola ja jauhot kuumahkoon veteen. Alusta taikinaksi ja lisää lopuksi öljy. Jätä taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Tällä välin kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puolita renkaat. Viipaloi tomaatit ja puolita halutessasi. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi.
- Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä vähän peltiä pienemmäksi levyksi tai painele isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.
- Levitä päälle ensin reilusti tomaattikastiketta. Levitä kastikkeen päälle sipulit, tomaatit ja juusto. Ripottele pinnalle pizzamaustetta.
- Paista pizzaa 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Koristele valmis pizza rucolalla.
Vinkki! Keitä tomaattikastike edellisenä päivänä tai pari päivää ennen pizzan valmistusta. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää myös kaupan valmiita tomaattikastikkeita.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.