Vegaanin kasviskääryleisiin tulee kalakastikkeen sijaan soijakastiketta.
Tofukevätkääryleet
Ainekset
Työvaiheet
Pätki vermisellit tai riisinuudelit noin 10 sentin pätkiksi ja pehmitä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä, etteivät ne liisteröidy.
Sekoita dippikastikkeen ainekset. Suikaloi tofu ja pirskota hiukan dippikastiketta suikaleille. Leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi paprikan kanssa.
Ota yksi riisipaperilevy ja kasta se nopeasti kylmään veteen. Ravista kevyesti enimmät vedet pois ja aseta työlaudalle. Asettele arkin alareunaan vermiselliä, salaattia, paprikaa, yrttejä ja tofua. Nosta arkin reunat täytteelle ja kääri rullalle. Täytä loput arkit samalla tavalla.
Laita jokaiselle ruokailijalle pieni kulho dippikastiketta ja nosta kääryleet tarjolle.
Vinkki! Kun korvaat kalakastikkeen soijakastikkeella, saat vegaanille sopivaa tarjottavaa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.