Lihapullat karpalokastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
Laita korppujauhot veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuullota hienonnettu sipuli öljytyllä pannulla. Lisää korppujauhojen joukkoon jauheliha, munat, sipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä kostutetuin käsin pullia ja paista ne öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi.
Tee kastike: kuumenna kastikepohja ja lisää jäiset karpalot. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia niin, että karpalot antavat makua kastikkeeseen. Siivilöi kastike ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia