Nämä marengit onnistuvat aina.
Suklaamarengit
Ainekset
Työvaiheet
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteen päällä vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sokerikiteitä ei enää tunnu sormissa.
Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt ja paksua.
Kaada sulanut suklaa vaahdon päälle. Kääntele varovasti sekaisin siten, että vaahtoon tulee suklaaraitoja. Nosta ruokalusikalla isoja kökkäreitä leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 100 asteessa noin 1,5 tuntia. Marenkien sisus jää kosteaksi ja suklaiseksi. Anna marenkien vetäytyä seuraavaan päivään, jotta sisus ehtii tasaantua.
Vinkki! Murenna marenkia ja tarjoa se jäätelön ja mansikoiden kanssa.