Lipsikkamaustesuolalla korvaat ruuanlaitossa liemikuutiot.
Valmista itse mainio maustesuola
Ainekset
Työvaiheet
Käytä maustesuolan pohjana karkeaa merisuolaa ja lisää joukkoon yrttejä ja kukkien terälehtiä.
Näin onnistut
Murskaa merisuola ja mausteet hienoksi rouheeksi. Levitä seos uunipellille ja anna sen kuivua huoneenlämmössä pari vuorokautta. Kääntele välillä.
Kun seos on kunnolla kuivunut, siirrä se suolamyllyyn tai säilytä tiiviskantisessa astiassa.
Hienonna yrtit.
Pese sitruuna ja kuori keltainen osa kuorimaveitsellä 8–10 lastuksi.
Murskaa merisuola, sitruunankuori ja yrtit sauvasekoittimella hienoksi rouheeksi. Lisää joukkoon halutessasi kehäkukan terälehdet.
Levitä seos uunipellille ja anna sen kuivua huoneenlämmössä pari vuorokautta.
Kääntele välillä.
Kun seos on kunnolla kuivunut, siirrä se suolamyllyyn tai säilytä tiiviskantisessa astiassa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.