
Hienoksi raastettu punajuuri porisee kypsäksi samassa ajassa kuin riisi. Siksi helppo punajuuririsotto on kauden lempiruoka!
Vuohenjuusto-punajuuririsotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori punajuuret ja raasta hienoksi. Tuoreen sadon mehevät punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja kuullota viitisen minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kuumasta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä heti. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet.
- Lisää loppu vesi kahdessa erässä. Jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa.
- Lisää voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää tilkka vettä.
- Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.
Mikä viini sopii tämän punajuurivuohenjuustorisoton kanssa?
Tämä on todella hyvää, suosittelen!