Jos jatkuva hämmentäminen ei ole sinun juttusi, kokeile uunirisottoa. Se valmistuu melkein itsekseen, ja samalla lämmöllä kypsyvät myös juurekset kyytipojaksi.
Uunirisotto kasvisten kera
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen. Kuori ja leikkaa juurekset ohuehkoiksi lohkoiksi. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle 2 ruokalusikallista öljyä. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tee risotto juuresten kypsyessä. Mittaa 2 ruokalusikallista öljyä uuninkestävään astiaan. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne voin kanssa uunivuokaan. Kuullota sipulia vuoassa uunissa noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja sekoita hyvin.
Kaada joukkoon viini. Kypsennä noin 5 minuuttia.
Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi ja sekoita huolellisesti. Peitä kannella tai foliolla. Kypsennä noin 20 minuuttia tai kunnes riisi on napakan kypsää.
Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana ja lisää tarvittaessa kasvislientä, jos risotto tuntuu kypsennyksen loppuvaiheessa kuivalta. Sekoita joukkoon murusteltu vuohenjuusto, smetana ja yrttisilppu. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa salaatin kanssa.'
Vinkki! Uunirisottoon sopivat esimerkiksi juuriselleri, punajuuri ja raitajuuri.
Herkullinen ja helppo resepti, suosittelen! Lisäsin itse smetanaa (tai kermaa), koska tykkään, että kastiketta on reilummin. Lisäsin myös sinapin määrää, antoi lisää makua.