
Makea ja rapea paahdettu mysli eli granola on loistava alku aamulle.
Granola
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaurahiutaleet, suola ja kaneli isossa kulhossa. Kaada öljy, hunaja ja sokerit toiseen kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Yhdistä hiutaleet ja hunaja-sokeriseos. Sekoita hyvin.
- Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 10 minuuttia. Ota uunipelti ulos ja hienonna kauraseosta lusikalla tai kauhalla. Lisää mantelit joukkoon ja paista taas 10 minuuttia. Sekoita jälleen. Lisää joukkoon hasselpähkinät. Paista vielä 10 minuuttia. Tarkkaile, ettei mysli tummu liikaa.
- Anna kauraseoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät ja sekoita hyvin.
- Säilytä granolaa ilmatiiviissä astiassa. Nauti jogurtin tai maidon kanssa.
Kauhistelin suolan määrää ja laitoin vajaa 1tl ja tuli siltikin umpisuolaista! Huomattavasti pienempikin määrä riittää
Varmasti hyvää, mutta ei sitä suolaa tarvitse ollenkaan. Sokerin käyttökin nykyään kovin liioiteltua. Ihmiset totuttavat itsensä ja LAPSENSA makeaan ajattelematta seurauksia. Energia on hyvä saada muualta, kuin lisätystä sokerista.