
Mansikkakakku ja liköörivaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohja. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaimella sekoittaen.
- Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne taikinaan.
- Vuoraa irtopohjavuoan reunat ensin leivinpaperilla ja sitten foliolla. Painele taikina kostutetuin käsin voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.
- Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä, poista folio ja leivinpaperi varovasti ja irrota pohja vuoasta.
- Valmista täyte. Huuhdo, perkaa ja viipaloi mansikat.
- Vaahdota keskenään ranskankerma, fariinisokeri ja likööri. Vaahdota erikseen kerma ja nostele vaahto ranskankerma-fariinisokeriseokseen.
- Pane piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista puolet liköörivaahdosta. Pane päälle kolmasosa viipaloiduista mansikoista, peitä kerros lopulla liköörivaahdolla ja koristele kauneimmilla mansikkaviipaleilla. Tarjoa loput mansikat erikseen.
Vinkki! Voit valmistaa kakun myös muista marjoista, tuoreista tai säilykehedelmistä.