Ruishiutalesämpylät
Ainekset
Työvaiheet
- Lisää kermaviiliin 42-asteinen vesi. Lisää suola ja siirappi.
- Sekoita kuivahiiva, ruishiutaleet ja puolet jauhoista. Lisää seos nesteeseen vähitellen alustaen.
- Raasta porkkana, sulata margariini ja lisää ainekset taikinaan.
- Vaivaa vähitellen loput jauhot taikinaan. Taikina on sopivaa, kun se irtoaa käsistä. Nostata taikinaa puolisen tuntia vedottomassa paikassa, leivinliinan alla.
- Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle. Lyö taikinaa muutaman kerran nyrkillä, jotta saat ilmakuplat pois.
- Jaa kahteen osaan. Leivo kummastakin taikinasta pötkö. Leikkaa pötköt noin 35 palaan. Pyörittele paloista leivinpöydällä pyöreät sämpylät. Nosta leipäset uunipellille leivinpaperin
- päälle. Nostata leivinliinan alla vedottomassa paikassa noin 15 minuuttia.
- Sipaise pinta vedellä ja ripottele koristeeksi ruishiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.