Nokkonen maustaa rapean patongin.
Nokkospatongit
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vesi ja hiiva. Lisää nesteeseen hiivaleipäjauhoja, kunnes seoksesta tulee vellimäinen. Anna juuren käydä 20-30 minuuttia.
- Lisää kuplivaan juureen suola, rouheet ja hiivaleipäjauhoja. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa käsistä. Lisää lopuksi rasva.
- Kohota taikinaa leivinliinan alla 20-30 minuuttia. Leivo taikinasta pieniä patonkeja pellille leivinpaperin päälle. Kohota 15 minuuttia. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Vinkki! Voit korvata nokkosjauheen 2 dl:lla ryöpättyjä ja hienonnettuja nokkosia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.