Perinteinen ruispuuro piristyy, kun höystät sen karpalolla ja omenalla ja lusikoit päälle rapeaa pähkinä-siemenseosta.
Omenainen ruis-karpalopuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Siirrä omenaraaste kattilaan ja lisää sulatetut karpalot. Soseuta aineet sileäksi sauvasekoittimella.
- Lisää kattilaan vesi, sokeri ja suola. Kuumenna neste kiehuvaksi ja vispaa joukkoon ruisjauhot. Anna puuron hautua noin tunti välillä sekoitellen.
- Kaada pähkinät ja siemenet kulhoon ja sekoita niiden joukkoon hunaja ja suola.
- Kaada pähkinät ja siemenet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Riko pähkinälevy esimerkiksi haarukalla. Sekoita joukkoon karpalot.
- Tarjoa ruispuuro maidon ja rapean pähkinäsekoituksen kera.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.