Hernerisotto on kesäinen klassikkoruoka.
Hernerisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja jätä odottamaan.
- Kuori ja hienonna salottisipuli.
- Kuumenna öljy kasarin pohjalla. Lisää sipuli kuullota keskilämmöllä noin minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisin reunat muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää viini riisiin ja kiehauta sekoitellen. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen (1/2-1 dl) kuumaa lientä risottoon. Hämmennä riisiä ja lisää lientä aina, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä ja risoton kypsentämistä noin 20 minuuttia. Tarkista risoton kypsyys maistamalla. Riisin tulee olla al dente.
- Murskaa herneitä kevyesti morttelissa. Voit halutessasi lisätä herneet risottoon myös kokonaisina.
- Siirrä kasari pois liedeltä ja viimeistele risotto lisäämällä raastettu parmesaani, voi kuutioituna, herneet, sitruunan mehu, suolaa ja mustapippuria. Anna risoton vetäytyä kannen alla noin minuutti ja tarjoa välittömästi.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.