
Mustaherukkapiirakka maistuu vaniljajäätelön kanssa.
Marjapiirakkaan on helppo tehdä taikinakansi peittämällä täyte sydämin.
Mustaherukkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista voitaikina perusohjeen mukaan. Mausta taikina tomusokerilla.
- Survo mustaherukoita kevyesti. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauho.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
- Kauli puolet taikinasta jauhotetulla työtasolla piirakkavuokaa isommaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja siisti reuna. Kaada mustaherukkatäyte piirakalle.
- Kauli loppu taikina ohueksi levyksi ja ota siitä sydän- tai kukkamuotilla paloja. Nostele palat täytteen päälle. Peitä näin koko piirakan pinta.
- Voitele piirakan pinta munalla.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.