Kuohkea ciabatta maistuu sellaisenaan, eväsleipänä, bruschettan pohjana tai salaatin kanssa.
Ciabatta
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola.
- Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikinaa 10 minuuttia. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota kulhon reunoista. Taikina saa jäädä hyvinkin pehmeäksi, sillä sitä ei tarvitse muotoilla työpöydällä. Kohota taikinaa 1,5-2 tuntia.
- Jaa taikina 3 osaan. Nostele taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle siten, että nostaessasi venytät leivän ilmassa pitkän malliseksi ja lasket leivinpaperille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohota leipiä liinan alla lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista kohonneita leipiä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.