Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen. Täytteeksi sopii joko lohisäilyke tai lämminsavustettu kirjolohi.
Ohje on julkaistu Kodin Kuvalehden Leivo joulu kotiin -ruokaliitteessä vuonna 1987.
Helppo lohipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon voisula ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle, tasoita pinta lastalla tai veitsellä.
- Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi ja levitä taikinan päälle.
- Hienonna keitetyt munat ja levitä pinnalle.
- Ripottele päälle sitruunapippuria ja tilliä.
- Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä päälle.
- Paista piirasta 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.