Paistinpannulla paistettaviin lättänäleipiin tarvitset vain jauhoja, suolaa ja vettä. Leivät maistuvat taivaallisilta vaikkapa hummuksen kera.
Pannuleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon vesi. Sekoita aineet käsin kimmoisaksi taikinaksi.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne jauhotetulla työtasolla parin millin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
- Paista leivät yksitellen kuumalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Leipien pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.
Vinkki! Leivät paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Ravistele irtojauhot leipien pinnasta ennen pannulle nostamista, sillä jauhot käryävät helposti.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.