Keltajuuri ja maa-artisokka antavat upeasti makua.
Juures-merimiespihvit
Ainekset
Työvaiheet
Viipaloi pestyt ja kuoritut juurekset. Kuori ja suikaloi sipuli ja ruskista se pannulla. Laita sipulit sivuun.
Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja painele ne lihanuijalla litteiksi. Ruskista viipaleet. Alenna paistolämpötilaa ja anna lihojen hautua pannulla kannen alla puolikypsiksi noin 30 minuuttia. Lisää paistamisen aikana pannulle aika ajoin tilkka vettä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vielä lopuksi lisää vettä pannulle ja kääntele aineksia niin, että kaikki maut irtoavat pannusta.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain juureksia, haudutettu liha, ruskistettu sipuli sekä laakerinlehdet, kokonaiset pippurit ja timjami.
Kaada päälle lihalientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
Pane vuoka 175-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 1½ tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Painele aineksia ajoittain lusikalla nesteeseen, niin ettei pinta kuivu liikaa.