
Makkarapata on helppo ja herkullinen talvipäivän ruoka. Ihanan tulista ja rasvaista!
Kokkaa tulista makkarapataa
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja lohko sipulit, pese paprika ja kuutioi reiluiksi paloiksi. Leikkaa chorizo-makkarat parin sentin viipaleiksi. Huuhtele purkkipavut.
Jos käytössäsi on valurautapata, kuullota sipuli, paprika ja makkaraviipaleet ja lisää muut aineet hautumaan. Savipadassa lado ainekset suoraan pataan. Laita kansi kiinni ja pata kylmään uuniin.
Säädä lämpö 200 asteeseen. Hauduta ruokaa noin tunti. Lisää vettä paiston aikana, jos ruoka näyttää kuivuvan. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki! Lisää chiliä tai chilijauhetta makusi mukaan antamaan tulisuutta.
Kokeile myös näitä:
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia