
Suppilovahvero-kaalipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi pohja-aineet taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun, 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
- Suikaloi kaali veitsellä. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sieniä, kaalia ja sipulia pannulla, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää pannulle suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit, mausteet, tuorejuusto, kerma ja munat. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Levitä täyte piirakkapohjalle
- Koristele piirakan pinta ohuilla vuohenjuustoviipaleilla ja puolikkailla kirsikkatomaateilla.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla ensin 15–20 minuuttia. Nosta piirakka sen jälkeen keskitasolle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ripottele ne piirakan päälle. Tarjoa mehevän salaatin kanssa.
Vinkki! Täytteeseen sopii myös ruskistettu jauheliha tai ruskistettu ja paloiteltu pekoni. Myös erilaiset juuresraasteet sopivat täytteeseen. Kuullota ne kaalin ja sienien kanssa. Jos valmistat pieniä annospiiraita, paista niitä 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Hei, tästä tuli tosi hyvää! Huomaattehan että "Pinnalle" otsikon alta pitäisi siirtää voi ja juustoraste "Pohja" otsikon alle, näin ainakin itse toimimme :)
Kiitos kommentista!
Resepti on nyt korjattu niin, että voi ja juustoraaste on siirretty pohjataikinaan - kuten niiden kuuluukin olla.
Terveisin
Jenni KK:n toimituksesta