Mehevä possupata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa possu puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Ruskista siivut molemmin puolin kuumalla pannulla rasvassa. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kiehauta kattilassa vesi, kerma ja ranskankerma. Kaada lihasiivujen päälle pannulle.
Mausta ensin ruokalusikallisella soijaa. Lisää myös oliivit. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta vielä 5-10 minuuttia.
Lisää silputut yrtit ja tarvittaessa soijaa. Tarkista maku.
Vinkki! Tarjoa riisin, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia