
Vanha kunnon Koskenlaskija maustaa jauhelihakastikkeen. Isot ohukaiset voit paistaa hyvissä ajoin etukäteen.
Jauhelihakrepit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin lettutaikina. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita muniin puolet maidosta, jauhot, suola ja voisula. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita mukaan loput maidosta ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- Valmista täyte lettutaikinan turvotessa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista.
- Kuutioi tomaatit, poista kannat ja siemenet. Sekoita jauhelihaan tomaattikuutiot ja sulatejuustonokareita. Mausta sokerilla, pippurilla ja yrttimausteilla. Anna hautua hiljaa noin 5 minuuttia.
- Paista taikinasta voissa isoja lettuja. Levitä seos valmiille ohukaisille. Rullaa letut kiinni.
Oikaise! Tee ohukaiset valmiista lettujauheseoksesta.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.