Christina Aaltio Kuva Pia Inberg
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kalkkunakiusaus

Ainekset

1
kg
peruna-juuressekoitusta
200
g
savukalkkunaa
2.5
dl
ruokakermaa, 7 %
1.5
dl
vettä
1
kpl
kasvisliemikuutioita
2
tl
timjamia
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Kaada jäiset suikaleet uunivuokaan. Suikaloi kalkkuna ja sekoita joukkoon. Yhdistä Flora ja kuuma vesi, johon on liotettu kasvisliemikuutio. Kaada neste vuokaan. Mausta timjamilla ja suolalla. Sekoita.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin tunti.

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Parmesaaniöljy maustaa lohipellin.
Parmesaaniöljy maustaa lohipellin.

Kalan voi kypsentää kasvisten päällä myös kokonaisena fileenä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä lohipelti

Ainekset

6
isoa perunaa
1-2
rkl
oliiviöljyä
1
parsakaali
1
purjo
1
sitruuna
800
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Parmesaani-sitruunaöljy
75
g
parmesaania
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaani-sitruunaöljy. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Pese sitruuna. Raasta ohut keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljyn aineet keskenään.
  2. Pese ja viipaloi perunat. Siirrä siivut leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy. Esikypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele sillä aikaa parsakaali kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. Leikkaa kalafilee kuuteen annospalaan ja ripottele paloille suola.
  4. Ota perunat uunista ja sekoita niiden joukkoon parsakaali, purjo ja sitruunaviipaleet. Sekoita 2/3 parmesaani-sitruunaöljystä kasviksiin. Nosta kalapalat kasvisten päälle ja valuta loppu parmesaani-sitruunaöljy niiden pinnalle.
  5. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä.
  6. Koristele ruoka halutessasi tuoreella mintulla tai tillillä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Valmista ja tarjoa ruoka samassa astiassa.
Valmista ja tarjoa ruoka samassa astiassa.

Ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyt broilerifileet kypsyvät juurespedillä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Juures-broileripelti

Ainekset

6
broilerifileetä
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
6
rosmariinin oksaa
12
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Juurekset
500
g
porkkanaa
500
g
palsternakkaa
500
g
lanttua
3
punasipulia
¾
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
rosmariinin oksia
Tarjoiluun
valkosipulimajoneesia

Työvaiheet

  1. Valmistele juurekset. Pese ja kuori porkkana, palsternakka ja lanttu. Kuutioi juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Siirrä ainekset leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada joukkoon öljy ja ripota suola ja pippuri. Sekoita öljy ja mausteet juureksiin. Katko lopuksi joukkoon muutama rosmariinin oksa.
  3. Kuivaa broilerifileiden pinnat talouspaperilla. Ripottele fileille suolaa ja pippuria. Aseta kunkin fileen päälle rosmariinin oksa ja kääri jokainen filee kahteen kinkkuviipaleeseen. Nosta broilerikääreet juuresten päälle.
  4. Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri ja juurekset ovat kypsiä.
  5. Tarjoa ruoka esimerkiksi valkosipulimajoneesin kera.

Vinkki! Voit kääriä broilerifileet myös pekoniviipaleisiin. Juuresten joukkoon voit lisätä muutaman paloitellun perunan, jolloin ateriasta tulee ruokaisampi.

Kommentit (0)

Resepti Annukka Korpinen-Kass ja Micke Kass Kuva Juha Salminen
Vain paras sisäfilee kelpaa, joten yakiniku syödään hartaudella.
Vain paras sisäfilee kelpaa, joten yakiniku syödään hartaudella.

Japanilaisittain valmistettuun lihaan jää koukkuun. Fileen leikkaaminen onnistuu tuoreenakin, kunhan veitsi on terävä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakiniku eli pikapaistettu naudanfilee

Ainekset

800
g
naudan sisäfileetä (200 g/ruokailija)
Kastike
1 ½
dl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
pieni pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
½
purjoa
1
chilipalko

Työvaiheet

  1. Kääri liha tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen puoleksi tunniksi.
  2. Lisää soijan joukkoon sokeri. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Poista chilipalosta siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi.
  3. Leikkaa kohmeinen filee terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
  4. Kuumenna raclette- tai valurautapannu kuumaksi ja sipaise pannun pintaan öljyä. Paista lihasiivuja pikaisesti molemmin puolin niin, että lihan pinta ottaa hiukan väriä. Kasta lämmin liha kastikkeeseen ja nauti heti.

Vinkki! Liha voi olla jo valmiina pakkasessa. Ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen paistamista.

Kommentit (0)

Resepti Prisca Leclerc Kuva Anna Huovinen
Annospaloiksi leikattu ja pakastettu spagettipiirakka lämpenee näppärästi mikrossa. Mikä pelastus arki-iltana!
Annospaloiksi leikattu ja pakastettu spagettipiirakka lämpenee näppärästi mikrossa. Mikä pelastus arki-iltana!

Spagettipiiras on lihaton, mutta tomaattikastikkeen joukkoon sopii paistettu jauheliha.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Spagettipiiras

Ainekset

500
g
täysjyväspagettia
1
lihaliemikuutio
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
dl
pilkottua pinaattia
1
dl
pilkottua basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
Herbes du provence -yrttimaustetta
1
purkki tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
purkki Philadelphia light -tuorejuustoa
½
dl
maitoa
4
kananmunaa
½
tl
suolaa
75
g (noin 1 ½ dl)
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  2. Keitä spagetit lihaliemessä.
  3. Pilko sipulit, pinaatti ja basilika. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää tomaattipyree ja yrttimauste. Sekoita.
  4. Lisää pinaatit ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää lopuksi pilkottu basilika.
  5. Kaada tuorejuusto kulhoon. Sekoita joukkoon maito ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun spagetti on valmis ja valutettu, kaada se irtopohjavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun korkeaan vuokaan.
  6. Kaada spagetin päälle juusto-munaseos ja sekoita. Levitä päälle tomaattikastike ja ripottele juustoa. Laita piiras uuniin puoleksi tunniksi.

Kommentit (0)