Täytetyt munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Vedä veitsellä vielä viilto puolikkaiden keskelle, lähes kuoreen asti. Kuumenna öljy. Keitä munakoisoja öljyssä pienissä erissä, kunnes vihannekset ovat vaaleanruskeita.
Valuta ja mausta suolalla. Vedä hedelmälihaa viillon molemmin puolin munakoison reunoille, jolloin keskelle tulee vako täytettä varten.
Tee täyte: Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit isolla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle tomaattimurska ja lopuksi lehtipersilja. Anna hautua pannulla hetki.
Tee kastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja keitä niitä minuutti sekoitellen. Lisää maito koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna hiljalleen, kunnes kastike sakeutuu. Mausta, lisää keltuaiset ja juustoraaste. Sekoita hyvin ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut.
Lusikoi jauhelihatäytettä munakoisoille ja kaada päälle kastiketta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia