Lammaspullista tulee meheviä itse keitetyssä tomaattikastikkeessa. Kastikkeen voi keittää valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Lammaspullat ja tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin kastike.
Halkaise tomaatit ja leikkaa paloiksi. Kuori ja silppua sipulit hienoksi.
Mittaa kastikeainekset kattilaan ja keitä hiljalleen lihapullien valmistamisen ajan. Voit keittää kastikkeen valmiiksi myös edellisenä päivänä.
Leikkaa lihapullia varten leipäpaloista kuoret pois ja murenna leivät. Kuori ja raasta sipulit. Sekoita kaikki ainekset mureketaikinaksi. Muotoile massasta pieniä lihapullia.
Paista lihapullia ensin kuumalla pannulla voissa, jotta ne saavat kauniin ruskean pinnan. Heiluttele pannua, jotta pullat ruskistuvat joka puolelta.
Laita pullat lopuksi tomaattikastikkeeseen ja kypsennä ne siinä loppuun, noin 10 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia