Tämä suppilovahverokeitto innostaa metsään taas ensi syksynä.
Juhlava suppilovahverokeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota sieniä pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut.
- Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia sienien kanssa voissa pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyre. Sekoita hyvin.
- Lisää vesi ja fondi, sokeri ja pippuri. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta keitto.
- Lisää sherry ja tuorejuusto. Kuumenna höyryäväksi.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Koristele keitto tuoreella kirvelillä, basilikalla tai persiljalla.
Vinkki! Notkista ranskankermaa tai smetanaa veden kanssa ja tee keiton pinnalle koristekuvioita.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.