Suklaahiput ilahduttavat pullien täytteessä.
Suklaakierteet
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito ja kerma kädenlämpöiseksi.
- Sekoita erillisessä kulhossa keskenään hiiva, suola ja sokeri. Lisää lämmitetty maito-kermaseos kulhoon.
- Vispilöi joukkoon kananmunat, sulatettu voi ja miltei kaikki jauhot. Sekoita loppuosa jauhoista taikinaan käsin.
- Peitä kulho liinalla ja anna levätä noin 40 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
- Vaivaa taikinaa kevyesti ja jaa se 2–3 osaan. Kauli kaikki taikinapalat suorakulmion muotoisiksi. Voitele voilla ja ripottele tasaisesti päälle suklaanpaloja ja vaniljasokeria.
- Kääri taikina rullalle ja leikkaa rullista noin kahden sentin levyisiä paloja. Nosta leivinpaperin päälle ja anna levätä puoli tuntia.
- Voitele pullat kananmunalla, johon on sekoitettu maito. Paista uunissa noin yhdeksän minuuttia. Kun pullat ovat jäähtyneet, ripottele pinnalle tomusokeria.