Karjalanpaisti on rakastettu klassikko ja iki-ihana lohturuoka. Tarjoa karjalanpaistin kanssa karjalanpiirakoita.
Karjalanpaisti
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanlaittoa. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Suikaloi sipuli. Lado vuokaan lihat, sipulit, laakerinlehti ja pippurit. Nosta vuoka kuumaan uuniin 20 minuutiksi. Käännä lihoja 10 minuutin kuluttua. Kaada vuokaan kuuma vesi ja lisää suola. Sekoita.
- Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsytä paistia 1 tunti ja 40 minuuttia.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja karjalanpiirakoiden kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia