Tee suloiset lumiukkopiparit vaikkapa lahjaksi!
Lumiukkopiparit
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta piparitaikina sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leipomista.
- Kauli piparitaikina, mutta jätä se hieman paksummaksi kuin normaalisti.
- Ota piparitaikinasta kolmella eri kokoisella pyöreällä muotilla (Ø n. 3, 5 ja 7 cm) pipareita. Nosta piparit leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista pipareita 200-asteisen uunin ylätasolla 5–6 minuuttia. Jäähdytä piparit.
- Erottele valkuainen kulhoon. Lisää puolet tomusokerista sekä sitruunamehu ja vatkaa noin parin minuutin ajan sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes saat sopivan kuorrutteen. Kuorrute saa olla melko valuvaa.
- Levitä kuorrutusta pienellä lusikalla pikkuleipien päälle. Asettele pienimpiin pipareihin oranssit karkit tai marsipaanipalat neniksi. Jätä hieman kuorrutusta pipareiden yhteen liimaamiseen. Anna kuorrutteen kuivua noin tunnin ajan.
- Liimaa piparit kuorrutteella pinoksi, isoin pipari alimmaiseksi ja pienin päällimmäiseksi.
- Sulata suklaa. Siirrä suklaasula pieneen pussiin ja leikkaa kulmaan reikä. Pursota suklaalla kuivuneeseen tomusokerikuorrutukseen lumiukon silmät, suu ja kädet.