Mummon piimälimppu
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sekaan. Lisää jauhot puuhaarukalla sekoittaen, jotta saat löysän vellin eli taikinajuuren. Peitä kulho liinalla ja anna juuren tekeytyä 6 tuntia huoneenlämmössä.
- Lisää loput aineet (hiiva lämpimään veteen liuotettuna) taikinan juureen ja alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja leivo ensin kaksi limppua. Laita pellille kohoamaan. Kun leivät ovat kohonneet liinan alla 10-15 minuuttia, voitele munalla ja pistele haarukalla. Jatka kohottamista vielä 10-15 minuuttia ilman liinaa. Leivo puolen tunnin kuluttua toiset kaksi leipää.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita leivät uunin alatasolle. Laske lämpötilaa saman tien 180 asteeseen. Paista 45-50 minuuttia. Limput ovat kypsiä, kun koputettaessa kuuluu ontto ääni.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.