
Tyylikkäiltä tontuilta näyttävät muffinit maistuvat joululta ja piparilta, mutta sopivat hyvin muihinkin juhliin. Tötteröt kannattaa kuorruttaa jo leipomista edeltävänä päivänä.
Piparimuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuorruta tötteröt edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua ja kovettua. Lyhennä vohvelit sormin rapsimalla n. 10 cm pitkiksi.
- Sekoita vesi ja tomusokeri notkeaksi tahnaksi, joka ei valu. Levitä seosta tötteröille yksi kerrallaan lusikalla tai veitsellä. Koristele nonparelleilla heti, jotta ne tarttuvat kiinni. Aseta tötteröt esimerkiksi veitsen kärkeen ja nosta ne juomalasiin kuivumaan.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja hämmennä vaahdon sekaan. Lisää lopuksi voisula ja maito.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista muffineja uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata kuorrutuksen valkosuklaa. Vaahdota voi kevyesti kulhossa. Siivilöi sekaan tomusokeri ja vaniljasokeri. Kaada joukkoon valkosuklaa ohuena nauhana sekä tilkka pinkkiä geeliväriä. Sekoita tasaiseksi. Jos seos on liian tuhtia levitettäväksi, lisää tippa vettä. Liian juoksevaan kuorrutteeseen voit lisätä tomusokeria. Pursota kuorrute muffineille. Aseta tötteröt päälle.
Vinkki! Mitä paksumpaa tötteröiden kuorrute on, sitä paremmin se peittää vohvelin pinnan.