Vuohenputkileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää suola.
- Yhdistä kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot vähitellen nesteeseen.
- Lisää joukkoon öljy.
- Revi leivinpaperirullasta iso arkki. Ripottele jauhoja päälle. Levitä taikina jauhotetuin sormin noin 30x60 sentin levyksi leivinpaperin päälle. Nostata levyä noin puoli tuntia leivinliinan alla. Kerää sillä välin vuohenputken lehdet.
- Painele noussutta taikinaa rystysillä, jotta saat liiat ilmakuplat pois.
- Levitä puolikkaalle taikinaa kirsikkatomaatit, fetakuutiot ja silputut vuohenputken lehdet. Nosta taikinalevy leivinpaperia apuna käyttäen kanneksi täytteen päälle. Painele reunat umpeen.
- Kypsennä leipää 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.