
Vadelman ja lakun yhdistäminen on muotia, katso vaikka karkkihyllylle tai jätskialtaisiin.
Vadelma-lakukääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Kaada ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin alatasossa noin 7 minuuttia.
- Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistoleivinpaperi vetämällä. Kääri lämmin levy saman tien kerran rullalle ja avaa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tomusokeri ja lakritsijuurijauhe.
- Levitä kermavaahto kääretorttulevylle. Ripota päälle vadelmat. Rullaa kääretortuksi.
Vinkki! Kääretorttu rullautuu kauniisti ja repeilemättä, kun rullaat kakkulevyn kertaalleen ilman täytettä juuri uunista tulleena.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.