
Fenkolikeiton lakritsimainen maku viehättää.
Fenkolikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita rasvassa kattilassa 5 minuuttia.
- Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne kattilaan ja jatka kuullottamista 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan. Keitä keittoa puolisen tuntia.
- Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää ripaus pippuria sekä ranskankerma ja anisviina.
- Vaahdota kerma ja kääntele vaahto lopuksi varovaisesti keiton sekaan antamaan kuohkeutta.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.