
Unohtuiko jääkaappiin eilen keitettyjä perunoita? Onnea, päivän ateria on puoliksi valmis.
Siskonmakkarapyttis
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa ruusukaaleista kannat ja puolita ruusukaalit.
- Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Purista makkaramassa kuoresta nokareiksi pannuun. Paista nokareet kypsiksi, muutama minuutti.
- Lisää ruusukaalit ja paista pari minuuttia. Lisää perunat ja paista yhä, kunnes kasvikset hieman ruskistuvat. Sekoita joukkoon suola ja harissa.
- Riko kananmunat pinnalle ja sekoita vain kevyesti. Anna kypsyä pari minuuttia. Keltuainen saa jäädä pehmeäksi.
Vinkki! Siskonmakkarasta saa superkoukuttavia "lihapullia", kun puristat ne kuorestaan pannuun ja maustat harissatahnalla. Tulista marokkolaista maustetta saa jo lähikaupoista.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia