Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapihvi

Ainekset

4
kpl
tonnikalapihvejä
1
kpl
korianteriruukkua
Marinointiliemi
soijakastiketta
appelsiinin mehua
1
rkl
hunajaa
1
kpl
valkosipulinkynttä
1
kpl
inkivääripalaa
mustapippuria

Työvaiheet

Annos 4:lle

4 kpl tuoreita tonnikalapihvejä
(paksuus noin 2 cm)
ruukku tuoretta korianteria

Marinointiliemi
½ dl soijakastiketta
1/2 dl puristettua appelsiinimehua
1 ruokalusikallinen kirkasta hunajaa
1 isohko valkosipulin kynsi
3-4 cm pala tuoretta inkivääriä
rouhittua mustapippuria myllystä

---

1. Mittaa kulhoon soijakastike, appelsiinimehu ja hunaja. 

2. Kuori valkosipuli ja silppua pieneksi. Kuori tuore inkiväärinpalanen ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pilko viipaleet vielä pieniksi suikaleiksi. Ota 1-2 teelusikallista inkiväärisilppua koristeluun. Lisää valkosipulisilppu ja inkiväärisuikaleet marinadiin. Sekoita.

3. Kaada marinadi tonnikalapihvien päälle. Rouhi pihvien pintaan, alle ja päälle, mustapippuria. Marinoi jääkaapissa noin tunnin ajan.

4. Pyyhi pihvit talouspaperilla, siivilöi marinadiliemi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää pihvit paistumaan kuumalle pannulle. Paista noin 2-3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Lisää puolivälissä paistoa marinadi.

5. Laita pihvit lautaselle, sirottele päälle inkiväärisuikaleita ja tuoretta korianterisilppua. Loppu marinadi käy kastikkeena. Tomaattisalaatti sopii raikkaaksi lisäkkeeksi.

Vinkki! Pihvit voi tehdä myös lohesta. Korvaa appelsiinimehu sitruunamehulla ja lorauta joukkoon tilkka sherryä.

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Parmesaaniöljy maustaa lohipellin.
Parmesaaniöljy maustaa lohipellin.

Kalan voi kypsentää kasvisten päällä myös kokonaisena fileenä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä lohipelti

Ainekset

6
isoa perunaa
1-2
rkl
oliiviöljyä
1
parsakaali
1
purjo
1
sitruuna
800
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Parmesaani-sitruunaöljy
75
g
parmesaania
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaani-sitruunaöljy. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Pese sitruuna. Raasta ohut keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljyn aineet keskenään.
  2. Pese ja viipaloi perunat. Siirrä siivut leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy. Esikypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele sillä aikaa parsakaali kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. Leikkaa kalafilee kuuteen annospalaan ja ripottele paloille suola.
  4. Ota perunat uunista ja sekoita niiden joukkoon parsakaali, purjo ja sitruunaviipaleet. Sekoita 2/3 parmesaani-sitruunaöljystä kasviksiin. Nosta kalapalat kasvisten päälle ja valuta loppu parmesaani-sitruunaöljy niiden pinnalle.
  5. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä.
  6. Koristele ruoka halutessasi tuoreella mintulla tai tillillä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Valmista ja tarjoa ruoka samassa astiassa.
Valmista ja tarjoa ruoka samassa astiassa.

Ilmakuivattuun kinkkuun kääräistyt broilerifileet kypsyvät juurespedillä.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Juures-broileripelti

Ainekset

6
broilerifileetä
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
6
rosmariinin oksaa
12
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
Juurekset
500
g
porkkanaa
500
g
palsternakkaa
500
g
lanttua
3
punasipulia
¾
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
rosmariinin oksia
Tarjoiluun
valkosipulimajoneesia

Työvaiheet

  1. Valmistele juurekset. Pese ja kuori porkkana, palsternakka ja lanttu. Kuutioi juurekset suupalan kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Siirrä ainekset leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada joukkoon öljy ja ripota suola ja pippuri. Sekoita öljy ja mausteet juureksiin. Katko lopuksi joukkoon muutama rosmariinin oksa.
  3. Kuivaa broilerifileiden pinnat talouspaperilla. Ripottele fileille suolaa ja pippuria. Aseta kunkin fileen päälle rosmariinin oksa ja kääri jokainen filee kahteen kinkkuviipaleeseen. Nosta broilerikääreet juuresten päälle.
  4. Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri ja juurekset ovat kypsiä.
  5. Tarjoa ruoka esimerkiksi valkosipulimajoneesin kera.

Vinkki! Voit kääriä broilerifileet myös pekoniviipaleisiin. Juuresten joukkoon voit lisätä muutaman paloitellun perunan, jolloin ateriasta tulee ruokaisampi.

Kommentit (0)

Resepti Prisca Leclerc Kuva Anna Huovinen
Annospaloiksi leikattu ja pakastettu spagettipiirakka lämpenee näppärästi mikrossa. Mikä pelastus arki-iltana!
Annospaloiksi leikattu ja pakastettu spagettipiirakka lämpenee näppärästi mikrossa. Mikä pelastus arki-iltana!

Spagettipiiras on lihaton, mutta tomaattikastikkeen joukkoon sopii paistettu jauheliha.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Spagettipiiras

Ainekset

500
g
täysjyväspagettia
1
lihaliemikuutio
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
dl
pilkottua pinaattia
1
dl
pilkottua basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
Herbes du provence -yrttimaustetta
1
purkki tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
purkki Philadelphia light -tuorejuustoa
½
dl
maitoa
4
kananmunaa
½
tl
suolaa
75
g (noin 1 ½ dl)
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  2. Keitä spagetit lihaliemessä.
  3. Pilko sipulit, pinaatti ja basilika. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää tomaattipyree ja yrttimauste. Sekoita.
  4. Lisää pinaatit ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää lopuksi pilkottu basilika.
  5. Kaada tuorejuusto kulhoon. Sekoita joukkoon maito ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun spagetti on valmis ja valutettu, kaada se irtopohjavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun korkeaan vuokaan.
  6. Kaada spagetin päälle juusto-munaseos ja sekoita. Levitä päälle tomaattikastike ja ripottele juustoa. Laita piiras uuniin puoleksi tunniksi.

Kommentit (0)

Resepti Prisca Leclerc Kuva Anna Huovinen
Calzone sopii naposteluruuaksi, koska se ei sotke sormia.
Calzone sopii naposteluruuaksi, koska se ei sotke sormia.

Täytetyssä pizzassa tuttua on maku, mutta muoto yllättää. 

Annoksia
noin 6 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Calzone-pizzataskut

Ainekset

Taikina
2 ½
dl
vettä
½
pussia
kuivahiivaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoja
Mozzarella-basilikatäyte
1
dl
basilikaa pilkottuna
1
pallo (n. 65 g)
mozzarellaa
7
kpl
kirsikkatomaatteja
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria
Kinkku-fetatäyte
50
g (2–3 siivua)
keittokinkkua
1 ½
dl
pilkottua babypinaattia
100
g
fetaa (Patros)
ripaus mustapippuria
Voiteluun
½
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää öljy ja suola.
  2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Kaada veteen puolet jauhoista vispaten. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes taikina irtoaa käsistä. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu löysältä. Anna taikinan kohota liinan alla sillä aikaa, kun valmistelet täytteet.
  3. Pilko basilika, mozzarella ja tomaatit kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Palastele toiseen kulhoon kinkku. Lisää pilkotut pinaatit, murennettu feta ja hiukan mustapippuria.
  5. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi levyksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinasta pyörylöitä, joiden läpimitta on noin 15 senttiä. Tee ylijäämätaikinasta uusi levy niin kauan kuin taikinaa riittää.
  6. Aseta taikinapyörylän toiselle puoliskolle täytettä niin, että reunoja jää näkyviin kaksi senttiä. Käännä tyhjä puolisko täytteen päälle. Painele alle jääneen puoliskon reunat ylemmän puoliskon päälle. Sivele kansi maidolla.
  7. Laita calzonet uuniin 15 minuutiksi, kunnes ne saavat väriä.

Vinkki! Calzonet voi pakastaa. Lämmitä uunissa tai mikrossa ja kätevä välipala on koululaisen käsissä.

Kommentit (0)