Perunasta ja äyriäisistä syntyy raikas lounassalaatti.
Peruna-äyriäissalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Pese ja leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele perunoille suolaa. Paahda perunoita 200 asteessa, uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla hienonnettu valkosipuli. Lisää öljyyn sulatetut ja valutetut äyriäiset. Kääntele kuumalla pannulla noin 5 minuuttia.
Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.
Annostele perunaviipaleet lautasille. Jaa keoksi päälle äyriäiset. Rouhi annosten pintaan valkopippuria.
Vinkki! Salaatin voi tarjota kylmänä tai kuumana.