
Kuullota ensin mausteet öljyssä, niin maut avautuvat.
Intialainen munakoiso-perunamuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Nosta kylmään vesiastiaan odottamaan.
- Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit, inkivääri ja kuminan siemenet. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Ripottele joukkoon haldi, chilijauhe, curry ja garam masala.
- Kuutioi tomaatti ja lisää mausteiden joukkoon. Kuullota viitisen minuuttia, jotta mausteiden aromit avautuvat.
- Huuhtele perunakuutiot ja lisää kasariin. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää vesi. Hauduta kannen alla 8-10 minuuttia. Jos paistos kuivuu liikaa, lisää vettä pienissä erissä.
- Huuhtaise munakoisot ja lisää kasariin. Sekoita ja hauduta viitisen minuuttia ilman kantta, kunnes munakoisot ovat hieman pehmenneet. Ripottele päälle runsaasti korianteria. Tarjoile basmatiriisin ja naanleivän kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.