
Nuudelivokki valmistuu vartissa!
Parsanuudelit
Ainekset
Työvaiheet
- LEIKKAA parsanvarresta pois puinen osa. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja paksut varren kohdat puoliksi pituussuunnassa. Pilko kevätsipulit varsineen. Kuori porkkana ja tee siitä kuorimaveitsellä suikaleita. Pilko chili.
- OTA kiehuva vesi liedeltä. Lisää nuudelit. Laita kansi päälle. Odota nelisen minuuttia tai paketin ohjeen mukaan.
- KYPSENNÄ parsoja kuumassa öljyssä vokkipannulla noin neljä minuuttia, kunnes haarukka menee varren läpi.
- LISÄÄ pannuun sipulit, chili ja currytahna. Sekoita ja anna kasvisten kypsyä minuutin. Lisää porkkanat ja suola.
- TARKISTA, että nuudelit ovat pehmeitä, ja kaada vesi pois. Kumoa nuudelit vokkiin ja sekoita nostellen. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Ripottele korianteria ja siemensekoitusta. Tarjoa heti.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.