Valkosipulilla, omenasoseella, currylla ja kanelilla maustettu papusosekeitto on kohtuuhintaista ja maukasta arkiruokaa.
Papusosekeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota murskatut valkosipulinkynnet voissa kattilan pohjalla ja lisää loppuvaiheessa curry. Lisää kattilaan vesi, murennetut kanaliemikuutiot sekä valutetut ja huuhdotut pavut (ota pieni osa pavuista sivuun koristelua varten). Lisää currylla maustettu omenasose, laakerinlehti ja kanelitanko.
- Kuumenna keittoainekset kiehuvaksi. Anna poreilla hiljalleen 10–15 minuuttia. Poista kanelitanko ja laakerinlehti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneen kulhossa. Jos käytät keitossa kidneypapuja, voit vielä painella keiton siivilän läpi poistaaksesi papujen kuoret.
- Kumoa keitto takaisin kattilaan. Jos se on liian paksua, lisää sekaan hieman vettä. Maista ja mausta makusi mukaan sitruunamehulla, valkopippurilla ja suolalla. Koristele keitto kokonaisilla pavuilla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.