Burgundin pata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi sienet. Ruskista kaikki pienissä erissä pannulla tai padassa. Kaada kaikki voideltuun uunivuokaan tai pataan. Ripottele päälle jauhot.
Kaada lihaliemi ja viini pataan. Sekoita ja mausta. Kypsennä uunissa kannen alla 150 asteessa pari tuntia.
Lisää hillosipulit pataan puolisen tuntia ennen kuin tarjoat ruuan. Lisää suolaa ja sokeria. Tarkista maku. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia