Jos ruokaa jää seuraavalle päivälle, se on silloin lämmitettynä vieläkin parempaa.
Chili con carne jauhelihasta
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa pekoni paloiksi. Hienonna sipulit. Paista pekonia kuumalla pannulla noin 4 minuuttia. Lisää sipulit ja jatka kypsentämistä vielä hetki.
- Lisää joukkoon kaikki mausteet, kuullota vielä hetki ja siirrä kattilaan. Paista jauheliha ja ripottele pinnalle jauhot.
- Siirrä kattilaan. Lisää vesi ja etikka. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Raasta sillä aikaa cheddarjuusto, leikkaa limetti lohkoiksi ja laita jalapenot ja smetana esille pieniin kippoihin. Tarjoa tuoreen leivän ja vihreän salaatin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia